tisdag, oktober 10, 2006

För övrigt.

Vi hade redovisning idag ju. På den oerhört icke-generaliserande, icke-feministiska, välstrukturerade (observera ironin) boken Organisation, Arbete och Ledning av Fiona Wilson. Som iofs var intressant men som känns begränsat aktuell med tanke på att The Happening äger rum i Storbrittanien för 7 år sedan.

"Kvinnor kan tycka att ett alltför stort intresse för teknologi från deras sida hotar deras bild av sig själva som kvinnor" och
"Några forskare menar att kvinnor står för en tystnad i datorkulturen, en vilja att ta avstånd från datorvärlden eftersom den är en kulturell och personlig symbol för det som kvinnor inte är. När kvinnor tittar på en dator ser de mer än en maskin; de noterar även den kultur som uppstått, som utmejslar roller för hackare, nördar och antisociala individer [...] Därmed frågar sig kvinnor om de verkligen vill vara en del av denna kultur."

Jomenvisst. Eller vad säger ni? Precis vad jag tänker när jag ser datorn på skrivbordet.. :)

I övrigt var boken (tagen med en nypa salt) helt okej intressant. Ser nu fram emot att få tentan överstökad för på fredag är det feeest och sen kommer pedagogiken. G'nite!

Inga kommentarer: