onsdag, februari 28, 2007

Goda gärningar.

Att en ung kille håller upp hissdörren till två tjejer som ska ha in sina cyklar.
Att en äldre herre med semlor i passagerarsätet låter sig stoppas och lånar ut startkablar (och hjälper till att koppla dem rätt) för att någon annan ska slippa stå med dött batteri framför en stängd garageport.
Att en man i sina bästa år skänker en tjugolapp till en förvirrad student som glömt plånbok och busskort hemma.

Det är dagens goda gärning för mig. Alla har hänt inom loppet av de senaste två veckorna. Ni som gör sådana saker, vet ni om hur mycket det kan betyda? Och ni som upplever att någon gör något totalt oväntat, snällt och hjälpsamt för er - uppskattar ni det? Att få tillbaks ett leende hjälper ju tillräckligt ibland...

Så nu. Veckans utmaning. Gå ut och gör goda gärningar. Riktiga, goda gärningar. Utan att ni själva tjänar mer än ett leende och ett tacksamt ord på det. Och inte låta-bli-att-göra-dumma-saker-varianten av goda gärningar. Att inte putta den mobbade ungen är (oftast) ingen god gärning. Något annat kanske är det.

Jag ska i alla fall försöka. Om nån mer ta upp det - great! Berätta! Men det är ju inte det som är grundpoängen, eller hur? För det handlar om att göra någon annans dag liiiiite bättre. Lite ljusare.
Bara lite.

1 kommentar:

Anonym sa...

superbra utmaning. den är antagen. fast just idag ska jag inte ut nå mer, men resten av veckan så...