tisdag, september 18, 2007

Something

Första gången på länge har jag en riktig heldag studier bakom mig. En och en halv föreläsning, och sen 4 timmar på UB. Studiemotivationen kan vara på väg tillbaka! Ett heat till imorgon så borde jag vara redo för helgen sen.

Och det är nånting med universitetsbiblioteket som fascinerar mig. Förutom den gamla vanliga bokfascination som alltid slår mig när jag kliver in på ett bibliotek. För fastän stolarna i läsesalen är hårda, och fastän bordslamporna egentligen inte helt räcker till för att lysa upp borden ordentligt, och fastän det är sådär knäpptyst att man kan höra vägguret som tickar snabbare än ett tick varje sekund, så är det lite vackert. Kanske just av de anledningarna.

Det känns lite grann som om man kan känna historiens vingslag lite extra här. Hela byggnaden andas nånting främmande och lite högtidligt från en tid där alla böcker gjordes ungefär lika stora med likadana bokryggar. Från en tid där överstebibliotekarier lät sig porträtteras iklädda stora svarta skynken och vitlockiga peruker.

4 kommentarer:

Vulpes Argentum sa...

Ahh Pauline dina shoppingvanor är högst normala!!

Tänkte höra me dig men nu e det ju fullsatt i din korridor.

jag blir utkastad av AF på nyårsafton och är i DESPERAT behov av bostad.

måste ha på cykelavstånd t stationen oxå. du har ju en massa connections....hjäääääälp pauline!!!

Pauline sa...

ah. nån som har en lägenhet till niklas?

:)

Vulpes Argentum sa...

tack pauline....nu blir jag ju inte mindre kär....

Pauline sa...

niklas: nämen!