tisdag, april 29, 2008

Valborg Lund 2008 - advance.

Det har varit lite sista-skoldagen över idag, kanske för att det är så somrigt väder ute, kanske för att det hölls presentation på en av delkurserna, kanske för att det är allmän valborgsyra i luften. Siste-april-vibbarna får vårluften att liksom darra av förväntan, överallt ses ungdomar med systemetkasse som främsta accessoar och ett förväntansfullt glittrande i ögonen.

Eller inte.

Själv ska jag delta i traditionsenligt fördrinkskaffe och champagnefrukost på korridoren. Sedan får man väl vara lite vågad och bege sig till stadsparken (får hoppas man inte är alldeles ensam om den idén, haha) och försöka hitta lite folk att umgås med. Med lite tur får man ju faktiskt slänga en tårta i ansiktet på sin Qurator (eller ProQurator - ja, jag är en sån där nationsnörd). I extrem motsats till förra årets sista april ska jag faktiskt ägna dagen åt att vara spik nykter då det på kvällen är dags för Refuge att hålla till på Krischan igen. Gissa vem som förmannar? Precis.

Någonstans vid kvart över två, däremot, när alla gästerna har gått hem och spriten är inlåst. Då jäklar blir det till att korka upp sommarsäsongens första rosévin, shotta lite ouzo och bege sig ut i nattluften.


Snart är det sommar, mina vänner. Glad valborg! (eller vad man nu säger...)

Inga kommentarer: