söndag, juni 29, 2008

Let's do something onödigt

Okej, nedan följer en sån där totalt onödig lista. Mest för att jag tror mig kunna komma med mer kreativa svar än den jag hittade listan hos.

Vad är klockan just nu? 21:28
När gick du upp ur sängen i morse? Det var nog inte frågan om "imorse", snarare runt lunch nån gång.
Vad har du ätit idag? En skål yoghurt, en banan, en portion makaroner med biff och nåt broccoliaktigt som jag hittade i frysen och två bitar födelsedagschokladkaka (som jag också hittade i frysen)
Vad har du på dig just nu? Sjukt stylish svarta mjukisbrallor (SGoIFs från tidigt 2000-tal) och Sverige-tröja med mitt efternamn på som mamma fick i sommarpresent av jobbet. Fotbollstemat, ni vet.
Har du städat på ditt rum? Mer än en gång, men se, det märks aldrig.
Dagens händelser? Lite telefonsamtal och planering av veckan som helt klart gav lite extra fjärilskänsla över det hela.
Vad gjorde du igår? Slå upp sysslolöshet i ordboken och du kommer hitta en exakt beskrivning av min dag.
Vilken film såg du senast? Öhm. Daredevil dubbat till tyska. Det var inget vidare.
Den bästa filmen? Anything with John Cusack. Eller nä, The Notebook. Eller... Äsch. Så länge det inte innehåller nån slags deckarmysterie så är det okej.
Hur många fingrar har du? Med största sannolikhet lika många som du. Hehe.
Flyter golfbollar? Flyter i vad?
Var är du just nu? I det som en gång var mitt flickrum, som nu omvandlats till gästrum. Den största skillnaden är att sängen är dubbelt så stor.
Är det någon annan i rummet? Endast jag och min alternativa personlighet. Har ni träffat Anna-Karin nån gång?
Hur många signaler innan du svarar? Jag väntar alltid så länge som möjligt, ty Hasselhoff sjunger "I've been looking for freedom" för mig, bara mig, så fort det ringer...
Skiter du ibland i att svara? Om det ringer till min hemtelefon dagtid - ja. Om inte jag får akut behov av att prata med telefonförsäljare, that is.
Har du en bokhylla? Intressant fråga. Om man hade haft en bokhylla som man bara har, säg, prydnadsföremål eller porrfilmer i, räknas det då? Men jo, en med böcker har jag. Både där jag befinner mig just nu och i mitt riktiga hem. Flera, flera stycken till och med.
Om ja, vad har du i den? Ah, där kom följdfrågan. Böcker, mest. Inga porrfilmer alls, faktiskt. Lite pärmar och fotoramar och annat bök också.
Vilken årstid är bäst? Sommaren. I alla fall om man är ledig. Annars våren. Eller hösten. Kanske vintern, om det låter bli att slaska och snöskottningen fungerar som den ska. Vilket inte händer i Skåne.
Vilken dag är bäst? Nu i veckan kanske tisdag... Annars brukar fredagar vara bra. Och torsdagar. Och onsdagar. Men inte måndagar. Eller söndagar, för den delen. De är bara ångest.
Vad händer i sommar? Jobbelijobb. Och en tenta och kanske en sväng till Dad i Tyskland.
Vad såg du senast på tv? Kollar på fotboll as we speak. Eller reklam. Definitionsfråga, där.
Favorit program? Min föregångare skrev "sjunde himlen" vilket jag finner underbart (alltså, att någon faktiskt skriver det. Inte själva programmet). Så det får stå kvar.
Vad köpte du senast? Lunch i fredags.
Veckans roligaste: återigen - kommande vecka? tisdag. Guidning på tha Bruno Mathsson Center, bland annat.
Veckans tråkigaste: Den där toadörren som inte går att låsa på nåt sätt....
Veckans dummaste: skulle vara om Tyskland förlorade nu.
Ris, pasta eller potatis? Inte ris, för det fastnar liksom i munnen. Potatis brukar innebära oerhört mycket kladd när sås är inblandat, så... Pasta. Och säg inget dumt om sås och pasta nu, om jag får be.
Hus eller lägenhet? Jag bor i lägenhet. Hus är lite väl mycket vuxenpoäng men helt klart lättare om man exempelvis älskar att renoverar 20-talshus. Eller ska ha jättemycket gäster.
Vara ihop eller singel? Beror ju helt klart vem man ska vara ihop med. Hellre singel än ihop med Bert Karlsson eller Peter Harryson, till exempel.
Skid- eller solsemester? Måste man välja?
Dusch eller badkar? Dusch till vardags, badkar till fest :)
Pussar eller kramar? Återigen - med vem? Bert Karlsson - neither nor. Vänner brukar jag krama, inte pussa. Förutom i sms och dylikt.
Vill du ha en snigel på ögat? Har påven nånsin runkat?
Tom Cruise är: tokig. Och någon jag inte känner så väl, så jag ska kanske inte säga nåt :)
Vem är den bästa rapparen? Ni kommer skratta och inte tro mig, men jag hade en hardcore Eminem-fas i mina tidiga tonår och kan fortfarande alla texter från hans första tre skivor utantill. Så det är antingen han eller jag.
Tycker du det är skoj att svara på frågor? D'oh.
Hur mår du? Nu börjar frågorna spåra ur lite. Kära listsammanställare, varför inte sluta på topp?
Vad är klockan nu? 21:56
Hur lång tid tog det att svara på alla frågor? 18 minuter? Nu blev jag jättedålig på huvudräkning helt plötsligt :)

Crazy germanz.

I Berlin står en halv miljon tyskar på samma ställe och ska kolla på fotboll.


Vad jobbigt det kommer bli om Spanien vinner.

Frågan är varför jag inte förrän nu fattat att det är musikerbloggar som är the shit. Det är ju egentligen enkelt: bra musik = kreativa människor = dom borde kunna skriva. På senaste tiden har jag ägnat mig åt att ta mig igenom Hästpojken och Timo Räisänen. Do follow my example.


För övrigt är den här varianten av Caligula sjukt bra.


Status:

Intressant morgon: msn har bestämt sig för att absolut inte fungera. Dessutom har min kropp bestämt sig för att vara lite småsjuk, vilket endast visar sig i extremt smärtsam hosta och lite slem längst bak i bihålorna, ni vet där man absolut inte kan snyta ut det.

Jobbigt.


I övrigt har jag försökt finna det roliga i Sims, men jag lyckas inte. Då ägnade jag ändå större delen av gårdagen åt att ta hand om otroligt krävande "vuxna" människor som knappt klarar av att gå på toa på eget initiativ, än mindre roa sig själva. Har försökt tänka logiskt och låta dom hångla med varandra när de är uttråkade (skulle höja min "fun"-bar, helt klart) men icke. Slutar med att jag har tråkigare än vad de själva har och så raderar jag dem.

Mohahaha.

Annars har morgonen varit riktigt bra. Få se hur dagen ter sig. Fotbollsfinal ikväll också, ja.

fredag, juni 27, 2008

I do love that tattoo of mine

Alltså... Veckans top artists på Last.fm. Billie the Vision & the Dancers. Lyssnat på... 42 gånger.

Bra skit.

Efter att ha bott i en trea utan internet men med två okända män och en badrumsdörr som inte går att låsa

(jag kanske ska låta den informationen sjunka in lite?)

var det jäkligt nice att komma 'hem' till Smålandsstenar. Mamma är bortrest över helgen, så jag har stora huset för mig själv. Började naturligtvis med att försöka ta igen en del av all den missade internettiden, men gav upp ganska omgående och tappade upp ett varmt bad istället. Sådär, med skum i. Precis lagom hög volym på precis rätt musik och bra bok i handen och - top notch - upptäckte att jag faktiskt inte goffat i mig finchokladen jag fick av mina "minst inbjudna men mest tacksamma gäster" på fösselsedagen.

torsdag, juni 26, 2008

Update-ish

Som vanligt när man inte har tillgång till internet och dator samtidigt (det där med att veckopendla och bo på vandrarhem, ni vet) hamnar bloggen i någon slags mellanvärld mellan jag-har-massor-med-bloggidéer och lunchrasten-är-för-kort-för-kvalitativa-blogginlägg. Så - här följer ett urval av de punkter jag antecknat på diverse små lappar, i ipoden, i mobilen och som live-bloggats via telefon till exempelvis Nora.

1. Läser just nu bok om skejtarkille. Eg. ungdomsbok men skejtaraspekten mkt intressant. Idoliserar i hemlighet skejtare, ty skulle vilja vara en men vågar inte göra a fool of myself in public i flera veckor för att faktiskt lära mig.

2. Intressant möte med en brun duva häromdan. Den vägrade envist flyga, utan kutade runt på en gräsmatta. Jag misstänker ngn slags identitetsförvirring - ev. trodde den sig vara ngt i stil med höna.

3. Också intressanta möten: mina roomies i lägenheten jag bor i för närvarande. Mitt hopp om snygga killar grumlades rätt effektivt efter att ha träffat bittra skåningen i ena rummet (som verkade ta min närvaro som personlig förolämpling) och har nu körts helt i grunden. I det andra rummet bor medelålders man med ölkagge och tatuerade armar. Hans snarkande hörs genom väggarna. Jobbigt.

4. Way Out West - endagars lördagen? Jag tänker Håkan Hellström och Flaming Lips, Lykke Li och Sahara Hotnights och sånt?

Nu - slut på tha lunchrast. Åter till jobbet. Ikväll blir det bjudlunch på hotellet i stan. Oh, the glory of turistjobb.... :)

tisdag, juni 24, 2008

Jag har inte dött.

Jag jobbar bara.
Hela tiden, så.
Och när jag inte jobbar så bor jag på vandrarhem. Än har jag inte lyckats acklimatisera mig ordentligt. Inte sovit, och sånt. Det ordnar nog sig också.
Saknar Lund däremot. Eller lundabor, mest. Nu har jag fått en tribute-grupp på facebook. Det känns..... Weird.
Hehehe

söndag, juni 22, 2008

"Ibland önskar man ju att det var någon som stoppade mig"

Födelsedagen har kommit och gått, och bättre kan man inte tänka sig. Till skillnad från förra året var jag inte ensam när jag vaknade, ty Sus var och hälsade på och sen anlände även Jutta till Lund. Efter en duktig shoppingrunda där finklänningar inhandlades och skräpmat åts åkte vi till Krischan där jag hade planerat att fira födelsedag/midsommar med mina 13 närmaste vänner. Eller, en del kände jag inte riktigt än, men det gjorde ju inget, för det var ingen annan som kände varandra heller. Lyckligtvis var folk underbart sociala med varandra i alla fall, och sicka presenter de kom med sen! Till allas stora glädje befann sig en kombinerad keyboard/mikrofon bland dessa, vilket utnyttjades skamlöst. Mer om det i ett mer privat forum, hehe.

Andra höjdpunkter under kvällen var annars den traditionella midsommarmaten, hysteriskt goda potatissallader, ölhjälm, dans runt en imaginär midsommarstång, säckhoppning, irländsk julafton, "jag vill hångla", hela-havet-stormar med imaginära stolar, poolbadande, bastubadande och taxifärden hem.

Och så, såklart. Att jag har dom finaste vännerna evva.

torsdag, juni 19, 2008

Gissa vem som blir 22 om bara några minuter?

måndag, juni 16, 2008

Noterat.

1. Varför är det alltid äckliga fettfläckar på bussfönster? Att se var någon annan har suttit med sin flottiga kind/panna känns så otroligt läskigt. Doesn't work for me. Eller är det bara jag? Att kolla hur rena insidorna i ett bussfönster är säger en hel del om bussföretaget.

2. Polkagrisar är vassa.

Crazy?

Galet. Ställde väckarklockan på 05.30. Tänkte att jag skulle hinna beta av mail och bloggar på morgonen. Har nu, på en timme blankt, hunnit vakna, duscha (inkl hårtvättning), klä och sminka mig, äta frukost OCH kolla av vad som hänt på internätet under natten. Turns out, there was no action at all.

Förkortar morgonproceduren med typ en halvtimme.

söndag, juni 15, 2008

Rather close to....

Inte så himla långt från Smålandsstenar idag, faktiskt. Satt på tåget som rullade ut från Lund 10.02 idag, bytte i Alvesta och blev upplockad i Värnamo av mor min. Måndag till onsdag är det utbildningsdagar med turistbyrån, vilket innebär att jag får betalt för att få åka till Gränna och Visingsö - mat och busstur inklusive.

I like my job.



Här händer inte så himla mycket. Ena minuten ösregnar det, andra är det strålande sol. Huset slår mig som förvånansvärt tyst jämfört med kära gamla Vildanden. Tanken att behöva gå upp 05.30 imorgon, att det inte finns någon H&M i närheten utifall att jag skulle behöva hårnålar/strumpbyxor/whatever, att jag inte har någon cykel, att jag ska vara här i flera veckor snart - tanken är lite klaustrofobiframkallande. Men än så länge är det ju bara några dagar.

torsdag, juni 12, 2008

Nytt under solen?

Dagens hypokondri: Magkatarr.

I övrigt består sommarlovet av fina saker som fotboll (till och med i sällskap av singelkillar, vilket inte kunde poängteras nog, hehe), umgänge med finast tänkbara vännerna, motion, flytthjälp och allmänt softande.

Typ.


Inte mycket att blogga om, med andra ord.

söndag, juni 08, 2008

Hej, Freud...?

För övrigt. Ni vet den där reklamensfilmen som McDonald's har gjort, för nån jäkla EM-burgare i samband med, ja, fotbolls-EM? Det börjar med en tomat som liksom störtar ner i ett kickerbord och blir bortsparkad av en av dom små fotbollsspelarna. Rakt på hamburgaren där vi sen ska bli skitsugna på snabbmat.

Här är kruxet. Varje gång den går på så tycker jag att det är en rad, tja, låtsaskukar som står i givakt för att sparka på inkommande grönsaker.

Ett kickerbord full av dildos, liksom.



Är det bara jag?

Laundry day

Dagens mest spännande händelse hittills har varit att ena tvättmaskinen i tvättstugan fick spader och vägrade sluta tvätta. Tyvärr vägrade den också centrifugera, så när jag väl lyckades befria mina 4 handdukar var de dyngblöta.

Att tvättmaskinen skulle ha blinkat ERROR ERROR när jag gick därifrån finns det inga ögonvittnen på. Sådetså.

fredag, juni 06, 2008

Summer lovin'

Det är fett nice med sommardagar. Höjdpunkten dagtid - Lomma Beach och sola-bada igår och idag. Höjdpunkt kvällstid - Billie the Vision & the Dancers på KB igår. Releasefest för deras nya skiva som kom som lite av en överraskning, men som visade sig vara riktigt fin. Och spelningen, sen! Sjukt skön mix av gamla godingar (lite som förra våren, minns ni?) och så lagom mycket från den nya plattan. Lite skoj var att vi redan i onsdags lyckades hamna på samma indiska restaurang som John och Gustav från Billie. Hej, lassie, liksom.

Men en nice sommarvecka. Börjar nästan kännas som sommarlov, det här.


måndag, juni 02, 2008

Ice, ice baby

Det absolut, absolut bästa med sinnesjukt varma sommardagar som denna (är det verkligen juni redan?) är dom där kalla duscharna som är snuskigt sköna när man har legat ute i solen två-tre timmar, eller varit på ett intensivt step-pass. Så kalla att det skulle känts omänskligt för bara några dagar (/veckor/månader) sedan, men som leder till nån slags hysteriskt energikick som inte skulle kunna mäta sig med någon algshot à la Anna Skipper.


Och tur är väl det.

Finally.

Alltså. Fan vad nice det är att faktiskt få tummen ur. Har nu fått tummen ur vad gäller

1. boende i sommar + kollat igenom jobbtider = bra.
2. sagt upp mobilabonnemang som nån sålde på mig på telefon häromdan, vilket har hållit mig vaken och orolig om nätterna
3. hittat utbildning jag vill gå => Service Management inriktning turism på Campus Helsingborg, samt varit där på sneak peak = jag börjar äntligen få ett hum om vad jag vill göra av mitt liv.
4. att blogga om nya utbildningsplanerna.

söndag, juni 01, 2008

Yesterday's plans

Hamburgartallrik från Aptiten + film + matkoma + somnade runt 11 och sov i 12 timmar.