torsdag, februari 28, 2008

Mitt i natten-humor.

Nu är hemtentan klar i alla fall (förutom sista kollen som görs imorgon) och sen är det slut på syntax. Ish.

Vi firar med en bild, tycker jag.

Jag har ännu inte riktigt funderat klart på om den är fascinernade, skrämmande, stötande, läskig... eller bara sjukt rolig.

Fråga.

Nån som sett serien om JPod? Är den nåt bra?

Sjukgymnastik.

Vari ligger rättvisan i att jag alltid måste göra skolarbeten när vädret är som vackrast ute? För nu sitter jag här igen och sliter med home assignment. Syntax, den här gången. Efter att via msn och wikipedia (farligt, jag vet) ha rätat ut några smärre frågetecken handlar det nu mest om att formulera och skriva ner allting.

Lättare sagt än gjort.

En dagens-utflykt har jag gjort i alla fall. Bort till vårdcentralen, för idag fick jag äntligen tummen ur och ringde dit angående ryggen min. Det visade sig inte speciellt svårt att få tid hos sjukgymnast och 4 timmar senare och 100 kronor fattigare hade jag i alla fall fått höra spännande saker som "du har bra hållning, men magen är lite mjuk", samt något om viss överrörlighet. Allt detta av en polsk kvinna vid namn Jolanta.

(Inget ont om Jolanta, hon var oerhört trevlig på alla sätt, och duktig på att knåda och knäppa på min rygg var hon också. Men ack så svårt jag hade att inte dra på munnen när jag hörde namnet första gången....)

Summa summarum ska jag börja träna mag- och ryggmuskler lite mer, försöka trava till gymmet mer och tänka på min hållning. Lite mer.

Klänningen :)

Jag kan inte med annat än att se fram emot lördag som ett barn till julafton. På baksidan av min dörr hänger en röd klänning. Och ibland går jag fram och smeker lite längtansfullt över tyget (eller, egentligen över plasten som skyddar tyget mot allt ont på denna jord). Jag har blivit larvigt tjejjig och köper saker som lösnaglar, lösögonfransar och stay-ups.

(Mobilkamerakvalité. Håll till godo.)

Imorgon ska det sys om handskar och övas på vals. Och just det - hemtenta var det.

onsdag, februari 27, 2008

Snabb statusupdate

Kamera - inlämnad, nemas problemas att få den reparerad och låta kostnaden gå på försäkring. Score! Bonus - expertkillen mkt vänlig och trevlig på alla sätt och vis.
Bal på lördag - Framåt! nu saknas endast inköp av stay-ups och hårnålar. Lyckades haffa åt mig ett par apläckra skor på Nova idag.
Väder - vad är grejen med snålblåst i kombination med regn???
Skolan - börjar eventuellt förstå hemtentan, sen är det bara till att slänga ihop det jag slarvigt kallar för våran b-uppsats. Humm, humm...
Sömn - vaknade halv sju imorse, pigg som en lärka. Somnade om, bråkade med väckarklockan fram till halv nio och har varit småtrött ever since.

Sammanfattningsvis - bra dag. Att ha balhelg att se fram emot hjälper helt klart humöret.

tisdag, februari 26, 2008

is there a ghost...

Imorgon ska bli morgonen då jag nästan får sova ut - ty imorgon börjar jag först vid 10. Efter att ha gått upp 7 två dagar i rad känns det lyxigt med en timme extra. Till min fördel kan tilläggas att jag faktiskt kunde sovit längre både igår och i måndags, men att jag faktiskt ställde väckarklockan på ohyggligt tidiga tider för att få lite gjort på morgnarna.

(Eller för att jag fick för mig att det var föreläsning 9, vilket visade sig inte stämma.)


I övrigt planeras spännande saker som 8000-dagarsdag. Den 15 maj (en torsdag) fyller jag denna ansenliga summa dagar, vilket man nästan tycker bör firas. Eller vad säger ni?

måndag, februari 25, 2008

Chandler's dumb states game

Har ni sett vänneravsnittet där Chandler introducerar tävlingen om vem som kan komma på alla (eller, flest i alla fall) amerikanska delstater på 6 minuter? Vi körde en sån här hemma i korridoren tidigare idag. Med obegränsat mycket tid.

21 av 50. Är det bra eller dåligt?

High Fi

Mycket vatten har runnit under broarna sedan senaste inlägget (i fredags, oj!). Helgen har varit intensiv med en ytters trevlig tacokväll (including Top Gun och ett glas vitt) i fredags och storslagen korridorsfest i lördags. Temat för lördagen var Mellanstadiedisco och woha. Sällan har det frossats så i 90-talsmusik och Sanning eller Konsekvens på korridoren. Konsekvenserna sträckte sig från breakdance via lapdance till sugmärken och långtradare. Som sig bör. Sanningarna ska vi nog inte prata så mycket om. What happens at mellanstadiet stays at mellanstadiet, så att säga.

Gårdagen gick åt till att njuta av det faktum att mitt rum inte var en enda gigantisk röra, vilket ledde till att jag i lugn och ro kunde ligga i sängen halva dagen och titta på High Fidelity. Och varför har jag inte gjort det tidigare? Jag behöver helt klart någon som tvingar mig att se alla de bra filmer som man missade för att man var för ung när de först kom. Om någon sitter på filmtips - let me know, hörni!

fredag, februari 22, 2008

Ibland säger andra det helt enkelt så mycket bättre.

"The thing about abstinence is that all you think about is sex, whereas when you actually have sex, you don't think about it nearly as much. Which do you think is the more religious option?"
"Sex."
"Thank you, Ethan. That was the permission I needed!"

[Douglas Coupland - JPod]

torsdag, februari 21, 2008

Pain. Ish.

Min rygg, den fascinerar mig. Nu knakar den obehagligt för varje rörelse jag gör och värker nåt fruktansvärt mycket. Att sitta i skrivbordsstolen är inte att tänka på. Pain, pain, pain. Att lunka omkring i rummet går. Att ligga ner hade varit alldeles underbart. Problemet är bara at tjag inte alls är trött (vilket också är dumt, eftersom jag har ett seminarie kl 9 imorgon), vilket innebär att jag lär ligga i sängen och känna efter i ryggen och inse att det VISST gör ont.

Alternativet är att lägga sig i sängen med tunga Hemingwaybiografin och hoppas att den knockar mig raka vägen till sömnens förlovade land.

onsdag, februari 20, 2008

Something? Anything?

In addition to trädskallningsincidenten i morse - inser att jag har kollat för mycket på sjukhusserier. Oroar mig efter lättare slag mot huvudet och därpå följande konstant huvudvärk för att jag eventuellt har en mindre blödning i hjärnan och trillar av pinn när som helst.

Nånting ni vill ha sagt innan det är för sent?

Hard work

Idag lärde jag mig följande: Träd är hårda. Och jag lärde mig det den hårda vägen. Och sen säger jag inte så mycket mer än att det inte är nån bra idé att försöka hoppa av cykeln samtidigt som man försöker hålla igång ett telefonsamtal och koncentrerar sig för mycket på att inte trilla över trottoarkanten.

tisdag, februari 19, 2008

Glory

Det pågår nån slags märklig tävling i korridoren numera. Det har att göra med strecklistor på svarta tavlan (som i sedvanlig ordning är grön), och jag vet ännu inte riktigt om antalet streck efter mitt namn är något att skryta med eller inte.

Jag ska i alla fall sova nu.

Seså.

måndag, februari 18, 2008

Från bibblo

Går från att ha varit småsur och kinkig hela förmiddagen till att komma ut i solsken och blå himmel och upptäcker att det faktiskt luktar vår. Nåt alldeles tokigt mycket.

Bra.

Upptäcker dock även att jag är på bibblo utan bibblokort. Jobbigt läge, jag som tänkte läsa på om Hemingway.

Mindre bra.

(ingen rubrik)

Jag tänkte sätta mig här och klaga lite på mitt jobbiga liv, men mitt liv är ju egentligen inte så jobbigt och det mesta beror på att jag inte riktigt orkar ta tag i saker och ting. Som till exempel den där jäkla uppsatsen som ska börja förberedas nu, och som jag har en känsla av att jag kommer försumma totalt med tanke på bal & sånt som är upcoming nu.

Och mest handlar det om att jag ska palla städa det kaos som är mitt rum (alltid, alltid, alltid) och köket (köksvakt den här veckan, jaoo...) och åka till skolan en sväng för att ta reda på allsköns bakgrundsfakta om massa saker. Så. Om nån kan ge mig en spark i baken hade jag vart tacksam.

söndag, februari 17, 2008

Modern Day Victim

Jag har blivit offer för kriminalitet. Någon har totalt fräckt snott mitt cykelbaklyse. Då enda anledningen till varför baklyset fått sitta kvar på cykeln var för att den i stort sett inte gick att ta loss förmodar jag att det var en antingen mkt stark eller mkt lurig människa som lyckades sno det. Hur eller hur tycker jag att det var tämligen fräckt.

Annars - på västfronten inget nytt. Allmäntillståndet är som vanligt trött och segt, vilket jag anser är försvarbart då jag förmannade på Krischan igår (Tornanationerna hade novischfest och eftersläpp hos oss) och endast sov ca 5 timmar. Detta ledde oundvikligen till att jag somnade i soffan framför Edward Scissorhands.

Klantigt.

lördag, februari 16, 2008

Virrpanna.

Note to self: Nattsömn is the shit. Lär inte bli så mkt av den varan inatt, då det ska jobbas på Krischan (again) och reststädas tidigt imorgon bitti i vanlig ordning. Efter att ha sett på tre avsnitt av den danska serien Riget sov jag så 11 timmar i sträck. Inga mardrömmar, inga sparkande sängkamrater, inga tidiga morgonfåglar som väckte, störde eller avbröt sömnen. Lovely.

Nu -ett slag för vetenskapen.

fredag, februari 15, 2008

Energy.

Det bästa med att åka bort är att åka bort. Och det bästa med att komma hem är att komma hem. Efter att ha lekt lite med tanken på att rymma iväg och andas lite icke-lund-luft bestämde jag mig i onsdags kväll. Torsdag vid 11 satt jag på tåget. Kom hem för två timmar sen. Göteborg blev det, för att hälsa på en av de bästaste av mina vänner.

Och det var underbart. Dels att ägna lite quality-time åt nån man tycker om, dels att njuta av nästanvårsol i Göteborg, och att dels att komma tillbaka till ett soligt (om än sjukt kallt) Lund.

Den nya energin får gå till att jobba i helgen. Novischfest på Krischan och en jäkla massa plugg. Hopefully.

onsdag, februari 13, 2008

Painkiller

Ryggen gör ontontont, idag värre än någonsin, och jag behagar skylla på skrivbordsstolen för det var i det sammanhanget som det blev värre innan. I övrigt är det kanske dags att börja lyssna på vad kroppen har att säga, annars lär jag däcka ihop totalt ungefär i samma veva som balen den 1 mars.

Hur eller hur. Alla Hjärtans Dag imorgon. Nån som har spännande planer? Själv ska jag tydligen vara på ett möte kl 08.00. Spännande.

söndag, februari 10, 2008

...the light that started to fade...

Det som stör mig mest just nu är att YouTube vägrar spela upp mer än 2 sekunder i taget. Dagens i-landsproblem, med råge. Jag har gått från YouTube-vägrare till att tycka att det nog är helt okej ändå (främst i musiksammanhang).

I övrigt har jag ägnat halva det senaste dygnet åt att sova, vilket får mig att tro att jag är hyfsat i fas igen. Blev inget gym idag, eftersom där tydligen var öppet hus och jag inte orkade med folkmängder. Istället långpromenad via ravinen och Värpinge (ish). Inklusive en sån där rosa solnedgång som får mig att intensivlängta efter ordentliga vårdagar, grönskande blad, grillkvällar och lata ute-i-solen-dagar.

lördag, februari 09, 2008

Nationerna, ja.

Och det här med nationerna. Vad vore väl Lund utan dem. Och, för den delen, debatterandet kring dem.

Jag råkade snubbla in nationsengagemanget lite genom en slump förra våren, då vi skrev en metoduppsats i sociologikursen om en av nationerna. Samma nation som jag sen hamnade på förmannapost på (och där sitter jag fortfarande). Och det som slår mig om och om och om igen är att nationerna fungerar. De fungerar kanske inte alltid fullt lika bra som ett "normalt" företag eller en vinstdrivande organisation skulle göra, men de fungerar för sitt ändamål och mer därtill.

Nationerna har, vad jag förstått, alltid haft det studiesociala som kärnan i sin verksamhet. Och här lyckas man vecka för vecka, hela terminerna igenom, ställa till med inte bara nattklubbar, pubar, caféer och luncher utan även specialarrangemang som späxföreställningar, baler, tandemstafetter och ack så mycket mer. Allt detta med hjälp av några få arvoderade personer (som inte precis blir rika på det år de tar studieuppehåll) samt en hel drös frivilliga, ideellt arbetande människor. En del som tar ansvar för olika delar av verksamheten och så en hel massa folk som hjälper till genom att stå i baren, om så bara nån enstaka gång.

Det fascinerar mig. Något alldeles oerhört mycket.

Men så är där ett litet problem. På något sätt måste man ju få in pengarna för allt det studiesociala. Det som det helt klart tjänas mest på är sprit. Alkoholförsäljning, inträde på klubbarna. Var ska nationerna hitta sina inkomster, om inte på saker studenter lägger sina få slantar på?

Det hade varit underbart om nationerna hade sluppit finansiera sig genom sprit (för de få kronorna vi betalar till dem via terminsräkningen lär de inte klara sig på - för övrigt vet ju ingen hur det blir om nationsobligatoriet upphävs). Varför skulle till exempel inte universitetet (som borde få sanslöst mycket reklam genom nationerna, eftersom det här ändå finns ett utpräglat studentliv som slår de flesta andra studieorterna, och som nog lockar hit en del studenter) hjälpa till på ett eller annat sätt?

För vad vore väl Lund utan nationerna.

A-cert.

Utgången igår var lyckad i vilket fall, först tacksittning och sedan Brooklyn. Detaljer behöver ju inte tas upp här, men det vart en skoj kväll även om jag borde lära mig att gå hem i hyfsad tid om jag ändå ska nånstans dagen efter.

Lyckligtvis var det vackert väder ute i morse, vilket underlättade hela grejen med att gå upp efter knappt fem timmars sömn. Dagens insats har inneburit s.k. A-Cert, dvs heldag mellan 10 och 16 med föreläsningar i stort sett hela tiden. Intressant var det, speciellt att få höra lite mer om tillståndsmyndigheten och vad det står i lagarna vi ska följa, lite mer exakt.

Men så ända in i benmärgen trött. Jag planerar att lägga mig i sängen och kolla på Titanic tills jag somnar.

Eller inte.

Väckarklockan står på 08.30, och jag är trött. Om fem och en halv timmar ska jag gå upp, duscha, klä mig, cykla till kårhuset och gå på heldag med kurs i ansvarsfull alkoholhantering.

Och jo, jag kom just hem från tacksittning på Krischan. 03.00.


Smart.

torsdag, februari 07, 2008

A day in my shoes

Idag har jag hängt i pyjamas hela dagen. Jag skyller på att det är för att jag har skrivit hemtenta hela dagen. Men egentligen vill jag inte kalla det för hemtenta (för så omfattande var det inte). Vi kan hellre beskriva det som delexamination på hemmaplan.

Hur eller hur så är jag klar nu. Jag har övervägt att fortsätta med pyjamandet resten av dygnet, men det känns egentligen lite sunkigt. Istället ska jag ta en dusch, klä på mig ordentliga kläder och gå ut och... Tja, förbereda semantikseminariet imorgon.

Woho.

----

Hej till alla er som hittat hit via min mamma, btw.

onsdag, februari 06, 2008

Grown up

Mor meddelade igår att hon har vägarna förbi Skåneland idag. Som ni förstår håller jag som bäst på att städa nu.

Inser att människor som alltid har så pass städat att de inte behöver skämmas för hur hemmet ser ut - det är såna människor som med all rätt kan kallas vuxna.

tisdag, februari 05, 2008

Because it haunts me

Ibland får man samma låt uppsmälld i ansiktet (ja, öronen då) från alla håll och kanter hela tiden. Det kanske blir ett slut på det här i och med detta?


Bob Marley - Three Little Birds

måndag, februari 04, 2008

Supersonic

Stora händelser på Vildanden. Dels ny granne i rummet intill, dels strömavbrott. Det senare, ett mkt lokalt sådant som endast täckte halva mitt rum, visade sig efter ett litet tag bero på nya grannen och hans ännu nyare taklampa.

Men han verkar snäll och han såg otroligt skuldmetveten ut så nu när elen är tillbaka är han såklart totalförlåten. Det var ju faktiskt en bra ursäkt till att postpona studandet.

söndag, februari 03, 2008

Gemini

Dagens fejsbookhoroskop säger:
You won't be able to articulate exactly what you need today, but a friend will somehow know anyway.
Well, mina vänner. Jag ska försöka artikulera vad det är jag behöver just idag, och jag tror att jag kan sammanfatta det i ett enda ord.

Sömn.

News and whatnot

Det har varit en sån där helg som tillbringats enbart på nationen. Nu är det snart 24 timmar sen jag åkte dit, för igår var det Refuge och det var nice. Den här gången var det helt klart förbättring i gästantal och jobbarlaget skötte sig alldeles exemplariskt bra. Men att vara alldeles uppe i varv i 11 timmar (förberedelser, sköta klubben, hålla koll på städningen, hutta in spriten i spritbunkern, äta och städa lite mera efter att alla har gått) och hinka i sig pepsi och socker är inte alldeles bra för nattsömnen. Trots en skön säng att sova i (fick bo över på Hotell Fredrik eftersom han ändå sov borta och jag inte orkade cykla) låg jag där utan att få en blund i ögonen.

Tre timmars sömn senare var det upp igen och reststäda, räkna pengar och slutligen fick jag min cykel reparerad - så nu funkar till och med växlarna.

Frågan är bara hur jag nu ska lyckas hålla mig vaken fram tills ikväll - att sova nu skulle förstöra nattsömnen helt och hållet.

fredag, februari 01, 2008

Early Bird

När väckarklockan ringde klockan noll sju noll noll imorse högg jag på snooze, skrattade inombords och tänkte att mohaha, tänk dom nördarna som måste gå upp sju, så himla roligt att jag får somna om nu, så sjukt bra att jag inte ska upp förrän nio, så extremt smart av mig att ställa väckarklockan på två timmar för tidigt för att se hur bra jag har det.

Sen kom jag på att så inte var fallet och att det faktiskt var meningen att jag skulle gå upp innan solen ens behagat förflytta sig ovanför Blekingska Nations hus (som tydligen är det jag ser från mitt fönster, ja).

Jag var lite sugen på att ringa och väcka nån. Vem fan som helst, egentligen.