måndag, mars 31, 2008

Helgen del två - Förmannaresa.

Solen fortsätter skina som, ja, som en sol (tafflig liknelse, förlåt) och finns det nåt bättre för humöret? Varken cykelpunktering eller halvt tappad röst får mig ur balans, och jag skuttar hela den långa vägen hem från skolan.

Och apropå tappad röst så har jag ju inte hunnit berätta om resten av helgen. Det var nämligen dags för årets förmannaresa lördag till söndag, och den tappade rösten är helt klart en följd därav. (Såhär såg det ut förra terminen, för er som undrar.) Resmålet var i vanlig ordning hemligt, men efter lagindelning på Krischan och dagens första öl/cider på bussen ut från Lund avslöjades det att vi skulle till Bjärred Kallbadhus. Det badades bastu och skvallrades (tjejbastu is the shit, mina vänner) och så badades det i havet. Årets första dopp 29 mars. Kallt, med andra ord.

(runt 5 grader celcius i vattnet i lördags, kan avslöjas)

Efter knappt två timmars bastande och badande åkte vi vidare till Skanörsgården där det vankades festligheter hela kvällen. Till 4 på morgonen, för min del. Då bestämde jag mig för att "nu ska jag minsann sova", och la mig i närmaste säng. Fyra timmar senare, dvs vid 9.00 sommartid, var det dags att gå upp igen och fixa frukost.

Det som händer i bastun och på förmannaresan stannar i bastun och på förmannaresan, men lyckat som sjutton var det. Till och med än lite roligare än förra terminen. Helt klart mer bastubadande. Och så mer klädbytande alla emellan.

Top notch, med andra ord.

söndag, mars 30, 2008

Weekend revised - Fredag.

Helgen har varit så pass bra att vi tar det hela i två delar.

Fredagen innebar ett sjukt tidigt uppvaknande, två föreläsningar och en tur på stan. Jag har tagit tag i det där med att skaffa nya glasögon och har nu börjat leta på riktigt. Vem vet, ni kanske får se resultatet i slutändan.

Dagens mest imponerande var dock shoppingturen på kvällen. Strax efter halv fem upptäckte J och jag att vi inte hade något att ha på oss på kvällens sittning, vilket vi helt enkelt löste med en ultrasnabb räd på nova för att inköpa en ny kjol och lite annat smått och gott. 45 minuter från avfärd till hemkomst känns som ett sjukt imponerande rekord.

Och sittningen, på Blekingska med korren, blev oerhört lyckad. Det fina med Blekingska Nation är ju att den ligger ungefär lika långt västerut som Vildanden, vilket gjorde att vi kunde springa hem på mellanfest. Sen gick jag hem och städade mitt rum vid 1 på natten.

För så kan man också göra.

torsdag, mars 27, 2008

Springtime.

Solen skiner - och tro det eller ej, den värmer. Det börjar bli dags för inköp av tunnare jacka (tygskor har jag ju gått i hela "vintern" ändå, så), det är Billie the Vision & the Dancers i hörlurarna, och tro fasen att jag går i i väntans tider - på skattedeklarationen och inget annat.

Släpp fångarna loss, mina vänner. Det är vår.

onsdag, mars 26, 2008

Yummi.

Det sägs att våffeldagen heter våffeldagen på grund av en felsägning. Jag måste säga - jag gillar det. Våfflor är gott. Gårdagen innehöll faktiskt ett par sådana.

Och en pizza.

Och ett glas rödvin.


Need I say att jag känner mig lite tjockare idag?

tisdag, mars 25, 2008

Don't hassel with the Hoff!

Och en av höjdpunkterna med att gå ut på Wermlands i lördags var helt klart toalettbesöket som uppdagade följande kärleksförklaring. Ibland säger en bild helt enkelt så mycket mer än alla ord i hela världen.

Små segrar i vardagen.

När jag vaknade klockan 8 imorse (naturligtvis på det gamla vanliga sättet där man egentligen vaknar 07.52, är ganska pigg men somnar om igen bara för att få dom där åtta minutrarna sömn, och när väckarklockan tjuter igång är man tröttare än nånsin) var jag så frukosthungrig att det kändes som värsta bedriften att bara gå upp.

Jag är därmed ytterst stolt över det faktum att jag, trots ihärdigt magkurrande, lyckades duscha, tvätta håret och raka benen. Applåder, någon?

måndag, mars 24, 2008

Tystnad.

Så. Halsen gör fortfarande lite småont. Nu tänker jag tiga ihjäl det.

Vingla fram genom stan

Jag vill skriva, det vill jag, men det jag mest av allt vill skriva om vågar jag ju fortfarande inte yttra egentligen. Så jag försöker lyssna på svår musik och skriva om det (för det ska ju inte bli nån "hej-dagboken-blogg", det här), och hör intervju med Lasse Lindh och tänker "det här ska jag blogga om", men det går ju inte att lyssna på förra skivan för den låter som göra-slut hela vägen. Lite för sorgligt just nu. Går inte att ta in, och oj vad jag älskar det. Så jag försöker med nya skivan istället, vi får väl se.

I övrigt hoppas jag att ni har haft en glad, äggfylld och på alla sätt lycklig och lugn påsk. I know I have. Lagom mycket umgås med underbara människor, lagom mycket häcka ensam hemma, lite för lite plugg (men i alla fall lite), väldigt mycket sömn (snittar tio timmar per natt och det är nice) och en hel massa sms och telefonsamtal. Det har till och med färgats påskägg med riktig äggfärg. Vackra, pastelliga påskägg. Det har ätits påskkyckling och det har varits ute och dansats och det har sovits lite till.

Så nu förbannar jag bara biblioteken som inte har öppet över påsk (behöver låna böcker till uppsatsen i engelsk språkhistoria) och min hals som helt plötsligt börjat ömma när jag sväljer. Jag löser det hela genom att 1 plugga grammatik istället, och 2 inte svälja. (pun not intendet, inga din-mamma-skämt nu)


onsdag, mars 19, 2008

Underdogs with good intentions

Nyss hemkommen från att ha lämnat in uppsatsen. Som egentligen ju inte är en uppsats utan första utkastet till en uppsats, så det gör inte så mycket att det är lite ofullstädigt i vissa hörn. Istället har det lagts energi på att nojja över viktigheter som händer idag och... Ja. Det ska bli spännande. Mer än så får ni inte reda på.


Maybe later.

Ikväll - välförtjänt after-essay-öl + mat. Ish.

För övrigt satt jag i köket till klockan 4 inatt. Först för att skriva - sen i samtal med sent hemkommen korridorare. Att bo på korridor är nåt speciellt, ska sägas.

tisdag, mars 18, 2008

We have lift-off!

Msn - avstängt. FeedReader - avstängd. Dörren låst. Mobilen på ljudlös. iTunes på albumshuffle med Death Cab, Snow Patrol, Rilo Kiley och Oasis i spellistan. Hörlurar i. Datorn i sängen. Anteckningar och boken redo. Macka (tonfisk och ägg på hönökaka) äten. Tes skriven.


Deadline - 24 timmar från och med nu. Uppdatering om antal ord skrivna i twitter-raden till höger.

Det ordnar sig....

Att jag var på bal den 1 mars kommer ni kanske ihåg. I veckan kom artikeln om det ordenskapitel som ägde rum innan balen ut i Sydsvenskan och Dygnet Runt. Så för er som undrar vad det är och hur det såg ut - klicka här. Kan tilläggas att jag var en av de som stod på stolen (kolla på bild nr 2 i artikeln).

Cred också för den fyndiga rubriken, hörni.

Hej svammel.

Men - sova bör man, annars dör man. Eller än värre - somnar på föreläsning så att huvudet dunkar ner i bordet och läraren faktiskt får anledning att säga till en. På ett inte-bra-bara-pinsamt-sätt. Är jag bara lite duktig orkar jag plöja igenom hela artikeln The Sun Also Rises - A Memory of War innan jag totaldäckar. Gärna skriva lite anteckningar också.

Problemet är bara att jag ville vara duktig och skrev ut skiten i sån där zoom så att två sidor hamnar på samma papper. Bredvid varandra. Texten är minimal, minimal. Vad gör man inte för att slippa köpa nytt skrivarpapper.

Jag har nu något ont om cash efter att ha betalat deltagande för tandemstafetten (vi tar det en annan gång), förmannaresa (snart!) och tjänstemannafest. Snacka om att nån ska ha åka på fantastiska aktiviteter med nationen i det närmaste!

Eller ja, idag bitti.

Det är nåt fascinerande över dom här timmarna, nån gång efter elva på kvällen när det känns lite grann som att hela världen har gått och lagt sig. Det är nu som kreativiteten kickar igång på riktigt. Med The Postal Service lite halvdämpat i högtalarna, när alla kontakterna i msn-listan är offline (eller bara håller sig för sig själva, vad vet jag), det är nu som jag faktiskt kommer igång med uppsatsskrivande. Jag vet inte om det beror på att det nu är helt säkert att man inte missar något bra på tv, att inte alla andra umgås med varandra utan att det här är en by far ensam tid på dygnet.

Jag vet bara att det är lite trist att jag ska upp klockan 7 imorgon bitti.

måndag, mars 17, 2008

Snart så.

Okej, det där med att göra skolarbete går sådär bra. Råkade ta en tupplur på 1,5 timmar i eftermiddags - inte bra. Drömde återigen knepiga drömmar (denna gången om intervjun jag ska på på onsdag), och vaknade alldeles skrynklig och öm i halva kroppen. Sen dess har det bara gått ut för. Jag säger som Zabina - where there is work there is procrastination. Bara det att det inte är så mycket "work" över det hela. Nu har jag i alla fall börjat med att skapa ett dokument och göra ett sidhuvud.

Nämnde jag att första utkastet av uppsatsen ska vara klart på onsdag?

Grow Up

All right. För att visa att mina drömmar inte enbart handlar om kassapersonal - Inatt red/cyklade jag genom mörka skogar samtidigt som jag höll någon slags avancerad presentation. Sen åkte vi till en minumal och jätteskabbig restaurang nånstans utanför Lund där jag mådde dåligt av bara tanken på att äta deras mat, vilket föranledde mig till att gå hemåt.

Och på vägen hem växte jag tills jag blev ungefär 25 meter lång. Sen fick jag nog och vaknade.


Bättre så?

söndag, mars 16, 2008

Oats We Sow

Inatt drömde jag att jag var på semester någonstans i Nederländerna och skulle köpa någon slags present till någon jag inte ens vet om jag kände. När det var dags att betala i kassan passade den manliga kassörskan på att ta några små bett av presenten, lite i kanten liksom. När jag påpekade att det kanske inte var så trevligt gjort eftersom det ju faktiskt var en present fick jag betala ännu lite mer pengar för den.

Eller ja, jag fick ett kvitto med order om att betala i en automat lite längre bort. När jag sen försökte dra mitt kontokort i maskinen visade det sig att det var en biljett till Spanien jag hade köpt.

Virrigt värre, mina vänner. Virrigt värre.

Words I like to skake them...

Och nu ligger den på YouTube, låten som var det finaste överhuvudtaget i gårdagens melodifestival. Tydligen kommer Maia Hirasawa släppa en ny version av sitt album "Though I'm Just Me", där hennes tolkning av "The Worrying Kind" kommer finnas med. Bara till att vänta till på onsdag, med andra ord.


Maia Hirasawa - "The Worrying Kind"

lördag, mars 15, 2008

saturday

Angående kvällens melodifestival. Var det bara jag som tyckte att Maia Hirasawas variant av fjolårets vinnarlåt var det bästa i musikväg ikväll? Jag har inte sett någon av delfinalerna och var lite chockad över att det enda bidrag som faktiskt fastnade i huvudet var Christer Sjögrens småpsykadeliska superschlager.


I övrigt vet jag inte vad mer jag ska berätta. Kanske något om att det var sittning på Krischan igår, och något om att jag ligger hiskeligt låååångt efter med mitt skolarbete och vad det beror på, eller kanske något om att mitt rum är ett enda kaos eftersom jag återigen har försökt städa och stukturera garderoben.


Eller så går jag och lägger mig, bara. Vad tror ni?

Kärlek.

Men kom igen.

Det är ju Håkan.


Håkan Hellström - För en lång lång tid

torsdag, mars 13, 2008

Meet Meat.

Från flera håll skallar rop om uppdatering, vilket såklart smickrar. Helt plötsligt känns mitt liv gravt kaotiskt, men på ett otroligt stimulerande och positivt sätt. Jag vet inte riktigt, men... Det är nice. Jag har tillbringat massa kvalitetstid med en sån där alldeles underbart lovely person och därmed försummat en hel massa (typ skolan, mest) men får hoppas att det går att ta igen.

Och god mat har jag ätit. Idag: KÖTT med potatis och svampinjoner och lök och ytte-pytte-lite sås.

It was goooood.

Hemlisar.

Jag har haft ett par busy busy dagar, och JA, jag är sämst på uppdatering. Snabbsummering: i tisdags var det utflyktsdag med IKEA, Ystad, Polen, havet, Ystad och Staffanstorp. Och filmtitt med lejonkungen. Igår var det grammatikdag, med den snabbaste duscha-föna håret-sminka-klä på sig-till skolan ever. Och Top Model. Och.... Ja. Hemlisar, också.


Upplysande, visst?

lördag, mars 08, 2008

See

Återigen sämst på uppdatering. Det har varit lite hektiskt på sista tiden. Vi kan väl säga att sittningen i onsdags var skoj, men due to något lite sömn den natten blev föreläsningen något... Seg. Kort också, lyckligtvis. Men mest seg.

I övrigt har det varit ett par mycket trevliga dagar som innehållit det mesta från lunchar via lattefika till tjejmiddag och att vara vaken vid soluppgång och äta frunch och... Vara riktigt trött.

Fast på ett helt okej bra sätt.


Nu ska jag bara ta reda på vad allt det här betyder.

onsdag, mars 05, 2008

Menlöst.

Och just nu, nu får jag faktiskt saker och ting gjorda. Igår: viktiga samtal, fyra timmars skola, blodgivning. Idag: Läst mindre bok om Hemingway. Någon gång måste jag ju börja med den där uppsatsen.

I övrigt på västfronten inget nytt. Sittning på VG ikväll (kul) och skola hela dagen imorgon (mindre kul).

tisdag, mars 04, 2008

Gåta.

Så. Gissa vems bordsherre tillika balkavaljer det här var?

Snapphanebalen 2008

Nu har det skaffats fram balbilder. Så det börjar bli dags för nån slags snabbsummering av lördagen.

I stora drag innebar det att gå upp tio, duscha och påbörja försköningsprocessen. Vid tre var jag klar. Och väl var väl det, för då var det dags för multipla fördrinkar på Krischan och efter det avfärd mot AF-Borgen där balen gick av stapeln. Förstagångsbalgångare som jag var (om man bortser från studentbalen dårå) passade jag på att försöka avverka så många traditionsenliga moment som möjligt och lyckades i tur och ordning med ordenskapitel (vilket innebar att jag joinade Snapphaneorden och fick medalj), balmiddag, konferens på herrtoaletten (dvs fick- och flickpluntesmuttande på herrdass), fia med knuff, leklera i vackra färger, herrar i frack och damer i vackra klänningar, dans, sexa, dans och sedan en taxifärd hem vid halv sex på morgonen. Inte dumt alls.

Ovan lördagens outfit, klänningen naturligtvis inköpt för kvällen. Bilder på mitt hår har jag ännu inte hittat några. Jag lyckades ju kasta min kamera i golvet häromveckan, lyllos mig hade världens bästa balsällskap tillika bordsherre som hade kameran i högsta hugg större delen av kvällen. Och vilken kväll det var, sen!

söndag, mars 02, 2008

Roll with it

Bloggpost angående helgens äventyr utlovas. Inte nu, dock. Nu ska bara sägas att jag är galet trött efter gårdagens festligheter. Lyckligtvis verkar det som att morgondagen är helledig, vilket är nice för det innebär om inte annat att jag får sova ut och kanske komma ikapp med diverse saker. Typ skolan.

Så.

Sängen.

lördag, mars 01, 2008

Idag! Idag!

Idag är det den stora dagen - och oj vad jag har sett sett fram emot det här nu. Det är inte bara lördag, och det är inte bara min kära fars födelsedag, utan även dagen då Pauline ska på bal. Bal på AF-Borgen, till och med.

Jag har sovit som ett litet barn (trots att årets fest pågick i korridoren, födelsedagsbarnet till ära) och håller som bäst på att äta en ordentlig och näringsrik frukost bestående av fil-äppelmos-crunchy och en nutellamacka bredvid. Sen duschen, frisyrfixande och sminkning. Avfärd mot Krischan - 15.00. För-för-drink 15.30 och fördrink 16.00.

Det ska bli skoj!