söndag, augusti 31, 2008

Prove My Hypotheses

Vi tjuvstartade skolan (Service Management, Turism på Campus Helsingborg) idag. The so called nollning has begun, så att säga. Jag, som i en veckas tid har gått och oj-at mig i stil med "Tänk om dom inte tycker om mig" och "Tänk om jag inte tycker om dom" i olika omgångar, blev faktiskt oerhört positivt överraskad av faddrar och mednollor och min egen sociala förmåga.


Det är skönt att inte vara 16 år gammal längre, helt enkelt.

måndag, augusti 25, 2008

Jag är tydligen en sån som sparar på lådor. Går (pre-flytt, ni vet) igenom min garderob och har i tur och ordning upptäckt orginalkartongen till en kamera jag köpte 2006, min trådlösa router (köpt 06 den också), 7 tomma skokartonger samt lådan som studentmössan levererades i.

Så nu har majoriteten av lådorna hittat vägen till återvinningen och, ja, studentmössan ligger i sin kartong igen. Välbeskyddad, I do say.

söndag, augusti 24, 2008

Foodfood

Nyligen diskuterat i korridorsköket - tänk om man inte behövde äta lika ofta som man nu gör. Tänk er att bara behöva inta ett mål mat om dagen. No more förbereda matlådor sent på kvällen, no more hinna äta frukost på morgonen på väg till skolan, no more måste-panikköpa-mat.

Så. Om jag fick välja skulle jag nog mest äta frukost. Det är helt klart godast. Gotta love the breakfast. Och så en riktigt god middag lite då och då. Vad skulle ni ta?

fredag, augusti 22, 2008

Start wearing purple

1. vilken låt lyssnade du senast på? Gogol Bordello - Through the Roof 'n' Underground
2. vad har du för mobiltelefon? Sony Ericsson W810i som kan bryta ihop när som helst, känns det som
3. vilket ord är ditt favoritord? "Young Go-getter".
4. är dina föräldrar fortfarande tillsammans? Ja. Men inte med varandra.
5. har du några syskon? Ett helt och två halva.
6. vilken läkerolsort gillar du bäst? Den där i grönröd förpackning...
7. vad ska du göra i helgen? Vila upp mig från kvällens klubb.
8. vad heter din mamma? Mutti :)
9. vad äter du helst till frukost? Buffévarianten. Hemmavid innebär det mackor (gärna varierande pålägg), yoghurt med skivad banan. Och ett kokt ägg. Och juice. Och kanske kaffe.
10. lost eller one tree hill? Varken eller.
11. ett band som du avgudar? The Postal Service.
12. är du blyg eller framåt? Helt beroende på sammanhanget, mina vänner tittar förvånat på mig när jag avslöjar att jag är blyg innerst inne.
13. är du bi/homo? njae.
14. om du svarade ja; när kom du ut med det? om jag svarade nej, då?
15. nämn en vän du haft som du inte längre träffar? Anne. Fast när jag drömde om henne häromdan var hon rätt taskig mot mig...
16. vem litar du mest på? Mina närmast sörjande
17. är du kär i någon just nu? pass
18. vem tog din oskuld? haha, nä, precis.
19. vad är klockan just nu? 11.58
20. vad använder du för skor? Röda converse all stars.
21. vem önskar du var hos dig nu? Just nu känns det rätt bra att vara ensam, sunkig och oduschad som jag är...
22. vem ringde dig senast? My fellow förman Nora.
23. har du några sjukdomar? Har suttit på Malins killerbacill dom senaste dagarna, nu är jag mest snuvig.
24. prenumererar du på någon tidning? Cosmopolitan. Mest för att jag inte fick tummen ur med att avsluta prenumerationen och råkade betala för ett år till istället.
25. äger du en palestinasjal? Nä.
26. vad gick du för linje? Natur-natur. Fast tack vare mina special-språkkunskaper och min avsky för Kemi B slutade det med "Specialinriktat program språk och naturvetenskap"
27. en sång som du önskar att du skrivit?
28. en film du önskar att du hade gjort? Hm. Räknas musikvideor? Isf denna.
31. hur ofta har du sex? ska vi verkligen gå in på det?
32. vem tycker du mest om? förutom mig själv? Hähähä. Nä, men dom vet ju om det redan.
33. har du blivit mobbad någongång? jao, lite.
34. dricker du mycket alkohol? Inte för närvarande. Och kanske inte blir lika mycket den här terminen, har liksom tröttnat lite på hela grejen.
35. är du nöjd med din vikt? Är någon nånsin det?
36. är du nöjd med din längd? Ja.
37. hur många har du kysst? En hel massa. Typ.
38. har du ett förhållande just nu? Det skulle jag nog inte säga, nä.
39. vilken är din favoritfärg? Alla färger är fina. Nu ska vi inte mobba nån, här.
40. vem vill du utmana? Orka. Men Nora, kanske. :D

torsdag, augusti 21, 2008

Glorious days

Jag har hört att vägen till ett meningsfullt liv (eller nåt sånt) består i att sätta upp mål, och jobba hårt för att uppnå dessa. Och jag måste säga att jag lyckades idag. Dagens mål: Gå ända bort till Överskottsbolaget och köpa flyttlådor.

And I did it.

Målet för resten av dagen: slappa.
Det kommer bli tufft, det vet jag. Men jag ska nog lyckas.

onsdag, augusti 20, 2008

Sommar 2008

Det skulle ta en evighet att berätta alla små spännande anekdoter från sommaren. Följande försök till blogganteckningar har gjorts i mobiltelefonen:

1. "Helt klart van vid mer säng än 80 cm. Vaknade av att jag försökte ta mig igenom väggen imorse." Apropå smala sängen i vandrarhemsrummet jag bodde i en av mina två veckor i Värnamo. Den andra veckan hade jag en något bredare säng, som dock kostade multum mer. För övrigt lurade jag systemet genom att använda enkelrummet som dubbelrum en av nätterna. Hähä. (och nej, inte på ett oanständigt sätt. snuskhumrar.)

2. "Undrar om UPS bara anställer sjukt färglösa människor eller om alla blir sådana av den där exkrementfärgade uniformen." Do we really need an explanation for that one?

3. "I Flen var det spontant ösregn med tillhörande regnbåge och sommarklädda turister som sprang över perrongen." På väg uppåt landet, och strax efter detta åkte tåget förbi, nära nära, en sjö. Och där slutade regnbågen. Jag hittade ingen skattkista men all min nervositet inför målet av min resa rann av mig. En liten stund.

Och så några lärdomar från sommaren:
1. Tonåringar är okontrollerbara.
2. Rasism är inte okej. (Det visste jag sen tidigare. Bara fick det bekräftat för mig.)
3. Att chefa är inte enkelt och kräver mer hårdhet än jag visade i sommar.
4. Människor är som de är, och duvors trötthet på livet kan jag inte ansvara för.
5. Det finns kanske killar/män som går att lita på.
6. Ibland måste man våga satsa.
6,5 Det är turism jag vill hålla på med.
7. Det är ingen smart idé att försöka åka mini-skateboard i mittgången i Ge-Kås, Ullared.
8. Engelsk litteraturhistoria är tråkigt.
9. Vill man så kan man.
10. Jag är vuxnare än jag tror.
11. Jag är barnsligare än jag tror.
12. Kanoter är fasligt instabila, men att sitta inkilad i en massa vass och äta kokta ägg kan vara otroligt mysigt.
13. Kommande termin kommer bli hektiskt, stressig, jobbig på alla sätt. Men också jäkligt rolig.

Och mindre hemlighetsfulla avslöjanden om sommaren som gått kommer eventuellt i en årssammanfattning runt jul/nyår. Look forward to it :)

Tiny differences

Och apropå Lund, förresten. Nu börjar folket äntligen strömma tillbaka till stan. De riktiga novischerna har nog inte anlänt riktigt än, men i måndags var det arrival day för de utländska studenterna. Och våra kära bytisar har totalt tagit över Lund. I samtliga gathörn står konstant olika konstellationer av utländska studenter gestikulerar, håller i ostyriga kartor och utbyter (antar jag, jag har ingen aning) intryck och telefonnummer.

Igår hjälpte jag till på InfoMarket, där nationerna marknadsförde sig mot just utbytesstudenterna. Och medan jag erbjöd oförstående kineser och skrattande tyskar chokladbollar med sverigeflaggor och försökte övertyga dem om att Krischan is the place to hang out, insåg jag helt plötsligt vilken som är essensen i spot-the-foreigner. Ni vet, när man ska gissa huruvida personen man precis ska börja prata med är svensk eller utbytesstudent. (Kanske är det bara jag i min turistbyråorienterade värld som håller på det med det här?)

Svenskar: stuprörsbyxor (vi ska inte gå in på hela tights-är-inte-byxor-grejen)
Utlänningar: bootcut.

It's as simple as that. Och nu behöver ni aldrig mer undra vad det är som gäller.

Back?

Okej. Jag erkänner. Jag har varit en dålig bloggerska. Till mitt försvar ska sägas att ingen, INTE EN ENDA, oroligt har hört sig för och frågat om jag fortfarande är vid liv. Jag hade kunnat ligga sprucken över mitt plastiga studentrumsgolv, for all you know.

Nåväl. Lyckligtvis är jag vid liv och, ähm, osprucken, so we might as well get on with the story. För stora förändringar börjar närma sig i er hjältes liv, mina vänner! Jag ska inte bara flytta in på ett rum på världens bästa nation (Krischan, that is), jag har också kommit på vad jag vill bli och ska börja plugga på Service Management-programmet. Som tyvärr ges på Campus Helsingborg, så även om Lund kommer fortsätta vara min basecamp, min hometown och staden där (i stort sett) alla mina vänner finns så kommer jag sälja min själ (och eventuellt en och annan njure) för att ha råd att börja pendla till Helsingborg varje dag, i tre år framöver.

Nåväl. Än så länge är dock allt som det ska, jag befinner mig sedan någon vecka tillbaka i Lund, har hunnit jobba klart på turistbyrån, skrivit (och fått godkänt på, gratulationer välkomnas) en tenta i engelsk litteraturhistoria samt, tja, umgåtts med diverse folk en hel del. It has been lovely.

onsdag, augusti 06, 2008

Facing facts

Ibland längtar jag tillbaka till den där tiden då man var ung och oförstörd på riktigt.

måndag, augusti 04, 2008

Limited edition

Det har varit en bra helg. Återstår att se vad som kommer ur den. Annat än ömma lår (bowling) och skulderbladsmuskler (kanoting i hårt väderlag) och kanske några extra gramm mer att krama (mycket god mat i olika konstellationer) och fina bilder från inne i vassen.

Det räcker med det, såhär långt.

Faktiskt.